Αναλώσιμα Προϊόντα Από Bamboo

Υπάρχουν αναλώσιμα προϊόντα με βάση τα φυτά; Ναι! Χαρτί κουζίνας, χαρτί τουαλέτας και μαντηλάκι προσώπου από 100% χαρτί Bamboo.Το γνωρίζατε ότι για το παραδοσιακό χαρτί χρειάζονται:

1)  Χρειάζονται πάνω από 50-60 χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως ένα δέντρο και να είναι έτοιμο για συγκομιδή. Αυτό σημαίνει ότι, όταν κοπεί, δεν θα μεγαλώσει ξανά.

2)Tο Χαρτί τουαλέτας ανέρχεται στο 15% της αποψίλωσης παγκόσμια. Για να το πούμε απλά, κάθε μέρα, κόβονται περίπου 270.000 δέντρα.

3)Ένας από τους κύριους λόγους αύξησης των εκπομπών CO2 παγκόσμια, είναι τα δέντρα που συλλέγονται. Αυτά εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επίδραση του θερμοκηπίου.

4)Το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί χαρτί υγείας. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 46% τα επόμενα 15 χρόνια και μαζί με αυτόν τον αριθμό, θα αυξηθούν και όλα τα παραπάνω.

Τι το διαφορετικό έχει το bamboo όμως από τα άλλα δένδρα; Καταρχάς το bamboo είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά. Μπορεί να μεγαλώσει έως και 90 εκατοστά την ημέρα. Άρα, ένα στρέμμα μπαμπού μπορεί να παράγει 30 φορές περισσότερο πολτό χαρτιού σε σχέση με το παραδοσιακό χαρτί. Επίσης το bamboo μετά τη συγκομιδή αναγεννάται, δεν ξαναφύεται. Επιπλέον, η παραγωγή χαρτιού από bamboo χρησιμοποιεί λιγότερο νερό και ενέργεια συγκριτικά με το παραδοσιακό χαρτί. Αλλά και στην αίσθηση της αφής, το χαρτί από bamboo λόγω του ότι έχει φυσικά μακριές και στρογγυλές ίνες, το κάνουν ένα εξαιρετικά μαλακό χαρτί χωρίς καμία επεξεργασία λεύκανσης και είναι απαλλαγμένο από σωματίδια σκόνης, κάνοντας το ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *